marți, 23 aprilie 2013

Apă termală, Avene

 Folosesc apa termală de vreo 2-3 ani, dar zilele astea mă gândeam, oare ce reprezintă apa termală pentru mine? E o necesitate, sau ... un moft? Aşa s-a născut postul acesta. 
În România regăsim mai multe companii ce produc apă termală: La Roche Posay, Vichy, Iwostin, Ivatherm, Uriage, Avene.
Ei spun: " Apa termală Avène este îmbuteliată direct de la sursă, asigurând conservarea tuturor proprietăţilor calmante, anti-iritante şi anti-inflamatorii. Veţi fi învăluiţi de o senzaţie de catifelare şi calmare.
Poate fi folosit după: proceduri chirurgicale, demachiere, bărbierit, efort fizic, epilare, în caz de înroşire facială, iritaţii cutanate, arsuri solare, iritaţii ale scutecului sau pentru răcorire."

Eu spun: Ca de obicei, începem cu ambalajul. Nimic special, nimic deosebit. Ambalaj alb, de tip spray, rezistent.

Nu vă pot spune cât de bun e după proceduri chirurgicale sau iritaţii ale scutecului, dar vă pot spune la ce îl folosesc eu. L-am supus la nişte teste pe care le-a trecut cu brio. Îmi place să îl aplic după epilare, îmi calmează pielea şi iritaţia dispare mult mai repede. Îl folosesc uneori şi când aplic prea multă pudră; 2-3 fâsuri şi aspectul cakey dispare. De asemenea, a fost de folos şi vara trecută pentru arsurile solare şi pentru răcorire.

La început mă prosteam şi o foloseam să îmi ud pensula pentru fondul de ten/bureţeii ca să nu mai absoarbă aşa mult produs, dar apoi mi-am dat seama că apa obişnuită e la fel de bună pentru treaba asta.
Unii pulverizează apa termală, iar peste câteva minute o sterg sau se spală pe faţă. Eu nu simt nevoia să fac asta, ci o las să intre pur şi simplu în piele. Nu ştiu ce să vă spun dacă fixează sau nu machiajul, pentru că mie îmi rezistă machiajul foarte bine pe faţă şi cu ea şi fără ea.
Se găseşte în 3 variante: 50, 150 şi 300 de ml; eu o am pe ultima, care e şi cea mai rentabilă din punct de vedere al preţului( e în jur de 40-45 de lei). Că tot veni vorba de preţ, nu e foarte ieftină, ba chiar aş putea spune că e scumpă.
 Concluzia? E e un produs ok; nu e grozav, nu e un produs minune, dar e ok. Nu cred că aş plăti preţul întreg pentru ceea ce face ( şi nu, nu l-am plătit niciodată; l-am primit de multe ori cadou sau l-am găsit la oferte super avantajoase), dar dacă îl am în casă îl folosesc. Aşadar, balanţa se înclină mai mult spre moft:)

Preţ: 40-45 lei
Cantitate: 300 ml
Valabilitate: ??? Nu am găsit nimic.
Ingrediente: Apă termală, Nitrogen

Pentru intrebări, sugestii, propuneri sau orice altceva mă puteţi găsi pe ral.ioana@yahoo.com

Un comentariu:

  1. Acest produs este un must have pentru mine, nu pot sa cred cat de buna este apa termala si cum am trait fara ea atata timp pana acum :)) O folosesc la foarte multe lucruri. Puteti vedea intreaga mea parere pe blogul
    http://caliphsobeautyblog.com/apa-termala-avene-review/

    RăspundețiȘtergere