joi, 28 februarie 2013

Wishlist de primăvară

Salut! Postarea asta e puţin mai altfel decât restul. Trebuie să vă spun ceva despre mine. Sufăr de o boală, o boală foarte gravă ce se numeşte "cumpărat impulsiv". Din fericire pentru mine şi economiile mele, am descoperit de la o vreme o metodă care mă ajută treptat treptat să mă vindec. Ori de câte ori văd ceva ce îmi place tare mult pe moment, studiez, probez şi plec mai departe. Dacă timp de o săptămână sau două continua să mă bântuie pasioneze, e clar. Dacă uit, aia e. Ei bine, postarea asta va fi cu si depre lucruri pe care mi le doresc. Unele le vreau de mult timp(ceea ce înseamna că vor ajunge la mine) altele ...sunt pasiuni mai noi. 
Deci, să începem zic. Pe categorii. 

A. Cărţi
În primul rând trebuie să vă spun că îmi place foarte mult să citesc. Întotdeauna voi alege o carte bună în schimbul unui film ( îmi place să le combin dacă se poate:D). Obişnuiesc să îmi iau o dată la 2 săptămâni câte 2-3 cărţi de la bibliotecă, iar cele mi-au plăcut mult de tot le cumpăr.  Totuşi în ultimul timp am neglijat acest domeniu.  

1.  Cadoul,  Cecelia Ahern - E una dintre autoarele mele preferate . De fapt, ea şi Alice Năstase Buciută sunt cele două preferate. Cartea e foarte profundă şi nu am mai întâlnit atâta pasiune, dragoste şi profunzime la niciun autor până la ele. În caz că nu aţi citit-o, v-o recomand din tot sufletul. Vă asigur că nu veţi regreta!

2. Trilogia Stăpânul Inelelor, J.R.R. Tolkien - Cred că am trăit sub o stâncă mare de tot până acum  având în vedere că am văzut Stăpânul Inelelor în vacanţa de Crăciun din 2012. Şi atunci datorită iubitului meu ( dacă citeşti asta, îti mulţumesc!). Chestia e că mi-a plăcut atât de mult, încât m-am dus fuguţa la bibliotecă, am luat toate 3 cărţile şi după ce le-am citit am fost puţin dezamăgită. De film! Nu mă înţelegeţi greşit, îmi place filmul (mult de tot, având în vedere că le-am văzut de 2 ori şi m-am uitat şi la varianta extinsă), dar ca de obicei, cartea a fost de 5 ori mai tare!


3. Scrisoare de dragoste, Mihail Drumeş - O altă carte care mi-a plăcut mult şi pe care o vreau neaparat în colecţie.


4. Cireşarii, Constantin Chiriţă - Cu siguranţă cărţile copilăriei mele. Din păcate, cele cu care am crescut au ajuns cam uzate şi se desprind pagini fiind foarte vechi, aşa că ar fi cazul să le înnoiesc. 
 5. Hobbitul, J.R.R. Tolkien - Încă nu sunt 100% decisă că o vreau, tocmai de asta am pus-o aici. Îmi place ... e drăguţă, dar nu rămân WOW. Mă mai gândesc şi vă anunţ.

6. Codul lui DaVinci, Dan Brown - Cred cu tărie că e un scriitor bun! Iar cartea asta e chiar o capodoperă.
 7. Îngeri şi demoni, Dan Brown - La fel ca prima. La un momentat dat m-a fascinat aşa tare încât am stat  până la 5 dimineaţa să o termin. Nu o puteam lăsa jos!


8. Elevul Dima dintr-a şaptea, Mihail Drumeş

9. Noi suntem zeiţe. Carte Poştală, Alice Năstase - Cum vă spuneam, îmi place mult de tot cum scrie Alice. Îmbină dragostea cu umorul, pasiunea cu suferinţa şi îşi povesteşte viaţa practic. O carte uşoară în aparenţă, dar care te pune pe meditat la sfârşitul lecturii.

 Ei bine, cam astea sunt! Sper că v-a plăcut postarea şi că poate v-am inspirat în alegerea unor cărţi de citit. Să aveţi grijă de voi! Pa pa!

P.S. Pozele nu-mi aparţin, sunt luate de pe google.
P.S. 2 : Datorită faptului că m-am cam lungit cu dorinţele mele literare, am decis să fac acest wishlist în mai multe părţi.

2 comentarii:

  1. Si eu sunt fana Alice Nastase :D
    Ma tenteaza sa citesc Scrisoare de dragoste si Cadoul :D Am sa le caut niste review-uri si in functie de ele, probabil o sa le si achizitionez :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca îţi place Alice, eu zic că o să-ţi placă şi Cecelia Ahern. De la Drumeş am citit 3 cărţi şi mi-au plăcut toate. Dacă nu ai citit "Invitatie la vals" ţi-o recomand şi pe aia. E tot de el scrisă. După ce le citeşti să îmi spui părerea ta. P.S. Îţi mulţumesc tare mult pentru comentariu. Tânjesc după ele de ceva timp:D

      Ștergere